Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Natten mot söndag fick en polisbil väja för några kollegor, när de båda ryckte ut på samma larm. Den väjande polisbilen fick köra ner i diket och hamnade på taket.  Bild: Johan Nilsson/TT
Natten mot söndag fick en polisbil väja för några kollegor, när de båda ryckte ut på samma larm. Den väjande polisbilen fick köra ner i diket och hamnade på taket. Bild: Johan Nilsson/TT

Poliser åkte på samma larm

Under natten mot söndag fick en polisbil väja och körde ner i ett dike vid trafikplats Skogsbo i Trollhättan. Det visade sig att två polispatruller åkte på samma larm, och den ena polisbilen fick väja för den andra.

Klockan hade slagit 00:08 när SOS fick in ett larm om att en bil hade kört ner i ett dike, på E45 vid trafikplats Skogsbo. Men det var inte vilken bil som helst – utan det var en polispatrull som hade fått väja för några kollegor.

– Det visade sig att båda patrullerna körde på samma larm, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson vid Region väst.

Den ena polisbilen hade fått väja för kollegorna för att undvika en kollision, och då kört ner i diket och landat på taket.

– Det gick bra med kollegorna. De tog sig ut ur bilen självmant och var uppe och stod kort därefter.

Poliserna fick föras till Näl för en kontroll, men båda klarade sig utan några allvarliga skador.