Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/4

Poliser voltade vid biljakt - fördes till sjukhus

Vid 18-tiden på onsdagen körde en polispatrull av Vänersborgsvägen i Trollhättan och voltade i samband med att man följde efter en stulen bil. Två personer sitter nu anhållna.

Först var det oklart om det var polisbilen eller den jagade bilen som voltat. Senare kunde presstalespersonen på polisen region Väst, Jenny Widén, bekräfta att det var polisbilen och att en annan polisbil hade stoppat flyktbilen.

Har de stoppat den fysiskt genom att köra på den?

– Man har varit noga med att få stopp på den här bilen så fort som möjligt och då kan det varit så att man prejat den. Så nu har vi två krockskadade polisbilar, sa Peter Adlersson, presstalesperson på polisen Region Väst, vid 20.30-tiden på onsdagen.

Hög hastighet

Ett ögonvittne berättade att det var en biljakt som föranledde krocken. Enligt vittnet jagade en radiobil och civilbil en mörk Volvo. Vittnet berättar också att den jagade bilen hade hög hastighet.

– Polisen fick till slut stopp på gärningsmännens bil och två personer är nu gripna, sa Tobias Land, jourhavande förundersökningsledare hos polisen Östra Fyrbodal, på onsdagskvällen.

Mannen, som körde bilen, är misstänkt för bland annat grov vårdslöshet i trafik, bilstöld och drograttfylleri. Kvinnan, som var passagerare, är misstänkt för bilstöld.

Två poliser fick uppsöka sjukhus, men det ska inte röra sig om några allvarligare skador.

Den stulna bilen beslagtogs och vid genomgång av den hittade man även misstänkt stöldgods, därför har brottsrubriceringen utökats till att gälla även misstänkt häleri.

Härleda stöldgods

När TTELA pratar med polisen på torsdagsmorgonen har både mannen och kvinnan anhållits.

– Vi fortsätter att jobba med ärendet under dagen. Det blir bland annat mycket arbete med att försöka härleda stöldgodset, säger Daniel Mattsson, jourhavande förundersökningsledare vid Trollhättepolisen.

De båda misstänkta är från Dalsland och är i 30-40-årsåldern.

Hur ser skadeläget ut för poliserna?

– Det är ingen fara med dem. De var på en obligatorisk kontroll på sjukhuset, säger Daniel Mattsson.