FULLT PÅDRAG. Det var många äldre som tog chansen att lämna hemmet och åka ut en sväng på landet på cruisingen som hölls under söndagen. Totalt var det ett tiotal bilar och 22 passagerare som lämnade parkeringen vid Strömkarlsgården strax efter 14-tiden.
FULLT PÅDRAG. Det var många äldre som tog chansen att lämna hemmet och åka ut en sväng på landet på cruisingen som hölls under söndagen. Totalt var det ett tiotal bilar och 22 passagerare som lämnade parkeringen vid Strömkarlsgården strax efter 14-tiden.

Raggarrunda med vackra vyer

Sommartider är bilcruisartider. Och självklart ska också våra äldre få chansen att prova på sätena i en riktig amerikanare, tyckte personalen på hemvården i Trollhättan, och anordnade en bilcruisingtur för sina brukare.

ANNONS
|

TTELA hängde med Gurli Söderhjelm och Bertil Ilhage på en skön Cadillac-tur till Hjärtum och tillbaka.

Att titta på den traditionella cruisingen genom Trollhättan sista lördagen i maj är en tradition för Gurli och Bertil.

Från lägenheten vid Kungsporten har de perfekt spaningsläge över de förbipasserande jänkarbilarna. Trollhättebon Sven Lindberg är en stammis bakom ratten i paraden sedan många år, och hans Cadillac -62 var ett av alla ekipage som passerade Gurli och Bertils balkong i våras.

Att de skulle sitta i den själva hade de aldrig kunnat föreställa sig då – men det var precis vad de gjorde igår. Uppklädda och på strålande humör tog de chansen och åkte med på en riktig cruisingtur. Allt tack vare personalen inom hemvården i Trollhättans stad, som hade anordnat eventet. Och så givetvis raggarna som de raggat upp.

ANNONS

En efter en gled de in vid samlingspunkten, Strömkarlsgården i centrala Trollhättan, i sina välpolerade vrålåk och plockade upp dem som ville åka med. Strax efter 14 drog karavanen iväg. Gurli och Bertil, med Sven Lindberg bakom ratten, var tredje ekipaget ut.

–Oj, vad fint! Det var längesedan jag var här nere för jag orkar inte gå så långt. Jag trodde aldrig att jag skulle få åka runt i en sådan här bil, det är verkligen jättehärligt att komma ut så här, sa Gurli leende där hon satt i baksätet och blickade ut över Trollhätte kanals glittrande vatten.

–Ja det är väldigt grant här, och så vackert väder. Vi har sett fram emot den här turen länge, fortsatte Bertil och tog sin Gurli i handen medan färden gick vidare.

Över Klaffbron, Hojumstunets forsande fall, Strömslunds grönska och de vidsträckta åkerfälten och pittoreska landskapen i Hjärtum – inramat i sann raggarstil.

Med 50-tals rock’n’roll strömmande ur högtalarna, ett knippe Wunderbaum-granar hängandes på backspegeln och nedcabbat.

–Det ska vara så, åker man raggarbil så åker man raggarbil, sa Sven från framsätet.

Hastigheten höll han stadigt kring 40-strecket – ett perfekt läge för att kunna njuta av omgivningarna och samtidigt få lite skön fläkt i sommarhettan. Bort till Hjärtumsgården sträckte sig turen, innan det bar av hemåt. Via grönskan i Gamledal, för lite extra vackra vyer, och sedan var Gurli och Bertil hemma i kvarteren igen efter en dryg timme. Om de var nöjda med utflykten?

ANNONS

–Oh ja, det här var helt underbart, det gör vi gärna om igen! sa Gurli och Bertil och tackade Sven för färden.

ANNONS