Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Rasmus Paludan på ny turné

Den kontroversiella politikern var i Trollhättan så sent som den 12 maj i år, men meddelar nu på sina sociala medier att han vill göra ett nytt besök i staden. Han tar återigen sikte på Kronogården, där han nekades tillstånd inför förra besöket.

Under måndagen meddelade den dansk-svenske Rasmus Paludan att han ämnar ge sig ut på en ny turné under juli månad, där Trollhättan och Kronogården planeras bli ett av stoppen. Planen är att komma till Norrby i Borås och Kronogården den 21 juli.

Utöver Trollhättan och Borås tar han även sikte på sex platser runtom i Göteborg den 19 och 20 juli, Karlstad och Örebro den 22 juli, Borlänge och Falun den 23 juli och Gävle och Uppsala den 24 juli.

Det är ännu oklart om han sökt tillstånd för de tänkta valmötena med partiet Stram Kurs Sverige, och hur polisen ställer sig till att han riktat in sig mot Kronogården, då han nekades tillstånd där vid sitt förra besök i Trollhättan.

Sist det begav sig blev han hänvisad till slussområdet, där han både talade till nyfikna och demonstrerade Trollhättebor. Han brände även Koranen, vilket han gjort i flera svenska städer den senaste tiden, en handling som av många ses som väldigt kontroversiell.

Läs om Rasmus Paludans senaste besök i Trollhättan nedan:

LÄS OCKSÅ: Rasmus Paludan höll valmöte – brände Koranen

LÄS OCKSÅ: Många samlade på Kronogården – tar avstånd från Paludan

LÄS OCKSÅ: Trollhätteborna på plats när Rasmus Paludan brände Koranen