Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rektor Martin Hellström på Högskolan Väst aprilskämtade  under torsdagen i ett videoklipp på högskolans hemsida. Bild: Kent Eng
Rektor Martin Hellström på Högskolan Väst aprilskämtade under torsdagen i ett videoklipp på högskolans hemsida. Bild: Kent Eng

Så aprilskämtade Högskolan Väst – byter namn

Första april är dagen då vi lurar och skojar med varandra. Nu ger sig även Högskolan Väst in i matchen. Under torsdagsmorgonen gick de ut med nyheten om sitt nya namn.

På torsdagsmorgonen lades ett videoklipp ut på Högskolan Västs hemsida. I videon presenterade rektor Martin Hellström att han kallat till dagens pressträff eftersom han har ett viktigt tillkännagivande som rör skolan.

LÄS MER: Aprilskämtarna vädrar ny morgonluft

– Vi har uppmärksammat att man internationellt inte alltid vetat vart Högskolan Väst ligger någonstans, därför har vi nu bestämt att göra ett namnbyte, säger rektorn i videoklippet.

I videoklippet berättar rektor Martin Hellström att det nya namnet därför ska bli inget mindre än: Trollhögskolan.

– Trollhögskolan, eller Trollyversity, kommer att sammanfatta allt vi står för. Ordet ”trolla” innebär för oss som alltid, att vi trollar med det vi har för att göra vår skola så bra som möjligt. Men eftersom vi är en eftertraktad högskola att studera på är det viktigt att världen vet vart vi ligger någonstans, säger rektor Martin Hellström till TTELA.

I pressmeddelandet berättar rektorn att man är van att trolla med knäna när det kommer till effektiv forskning, och att namnbytet därför är självklart. Även Paulina Samuelsson från studentkåren håller med om att namnbytet kommer att bli ett lyft för skolan.

– Vi tror att namnbytet är precis vad studenterna på skolan behöver just nu det här året, säger studenten Paulina Samuelsson i videon.