Så firades det nya året in

I centrala Trollhättan firade man nyår på eftermiddagen med bland annat isskulptering och eldshow. Det hela avslutades med en häftig fyrverkeriföreställning.

ANNONS
|

För barnen var det musikalisk familjeföreställning och även sångkalas på Skrotnisses lekpark. Utanför lekparken sitter familjerna Dahlberg och Öberg för att fika.

–Det är bra med aktiviteter för barnen här, så går vi bort till fallen för att se fyrverkerierna sedan, säger Niklas Öberg.

Att Trollhättan stad har firat hundra år under 2016 har uppmärksammats.

– Trollhättan har satsat massor för invånarna med bland annat ljusarrangemang och att bodarna här på Spikön är öppna, säger Marcus Dahlberg.

– Det märks att det satsats under hela året. Det förgyller tillvaron på ett positivt sätt, fyller Helene Dahlberg i.

För både familjen Dahlberg och Öberg finns det förväntningar på det kommande året.

ANNONS

– Vi fyller jämnt så vi ska ut och resa. Det ser vi fram emot, säger Niklas Öberg.

Även familjen Dahlberg ser fram emot resor under året.

– Och självklart att jobb och barnens skola flyter på bra, säger Helene Dahlberg.

På Spikön fanns även en hjärtformad ljusinstallation som man kunde sätta ljus i och skicka en lysande hälsning till det nya året. Några av de som satte ljus är familjen Wikman från Trollhättan.

– Vi läste att det skulle pågå lite aktiviteter här, så vi åkte hit för att kolla. Vi ska även se fyrverkerierna sedan, berättar Eva Wikman.

Fyrverkerierna vid fallen var redan vid klockan 17.

– Det är bra att de har fyrverkerierna redan på eftermiddagen så att även barnfamiljer kan vara med, säger Anders Wikman.

Under året är det två evenemang som han tycker har varit väldigt bra.

– Alliansloppet har varit det bästa, det är en folkfest när det är bra väder. Men även Fallens dagar med all musik på torget var väldigt bra, tycker Anders Wikman.

Utöver fyrvekerierna släpptes det vatten i fallen.

– Vi hade inget speciellt för oss så vi åkte hit. Vi ville se när de släpper vatten då vi inte sett det innan, säger Tore och Marita Andersson.

ANNONS

På Strandgatan fanns tre isskulpturer att beskåda på nyårsafton och besökarna kunde även testa på att skulptera själva.

– Min morfar skulpterade i trä och det var så jag började med. Nu skulpterar jag i lite allt möjligt, berättar Tjåsa Gusfors, som är en av de tre skulptörer på plats.

Att det var en mytologisk grip hon valde att skulptera låg det mycket tanke bakom.

– Gripen är förknippad med Trollhättan genom Saab och jag ville även göra ett bevingat avstamp till 2017 med ett kraftdjur, säger Tjåsa Gusfors.

ANNONS