Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Avstängt. På lördag startar Action Week i Trollhättan, vilket innebär att gator och vägar tidvis kommer att vara stängda för biltrafik. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Så påverkas trafiken under Action Week

En hel vecka med rullskridskolopp och Klassjoggen påverkar förstås framkomligheten, både i fallområdet och på andra platser.

Redan i måndags, 13 augusti, infördes restriktioner i samband med att evenemangsområdet började byggas upp. Fram till 27 augusti är hastigheten på Åkersbergsvägen – mellan Malgöbron och Kyrkbron – begränsad till 30 kilometer i timman.

Under tävlingshelgen 24–26 augusti är det totalstopp för fordonstrafik på den här sträckan, mellan klockan 07.00 och 21.00.

Förbudet gäller också under andra programpunkter i veckan, exempelvis under Alliansloppet City Trail som går av stapeln på lördagseftermiddagen 18 augusti.

Under Alliansloppet lördag 25 augusti kommer även Vänersborgsvägen att stängas av mellan 15.20 och 15.50, mellan Näl-rondellen och Klaffbron.

Den här dagen stängs även Landbergsliden och Kungälvsvägen av mellan klockan 11 och 17, mellan Åkersbergsvägen och Albertsvägen. Mellan 10 och 17 är Edsvägen endast öppen för norrgående trafik.

Sista tävlingsdagen är Oscarsbron och Landbergsliden avstängda mellan 10 och 18. Boende på Västergärdet och i Slussarna kommer att få särskilda bilpass för söndagen, och flaggvakter kommer att styra trafiken för att ge plats åt tävlande som passerar.

Tusentals skolbarn ska springa Klassjoggen på onsdag, 22 augusti. Då är sträckor på Storgatan, Föreningsgatan, Polhemsgatan och Strandgatan stängda för trafik – mellan 12 och 15. Parkeringsförbud råder också på flera centrumgator den här dagen.