Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Sökes: Tankar om trygghet i Trollhättan

Med start på måndagen kan Trollhätteborna svara på frågor i polisens trygghetsundersökning. I år ser frågorna lite annorlunda ut eftersom man samarbetar med SOM-institutet vid Göteborgs universitet.

LÄS MER: Sökes: Tankar om trygghet i Vänersborg

Trygghetsundersökningen ligger till grund för det medborgarlöfte som polisen tar fram tillsammans med Trollhättans stad och invånarna varje år. I detta lovar polisen och kommunen att jobba med de frågor som invånarna tycker är viktiga för att man ska känna sig trygg. Från och med idag måndag är trygghetsundersökningen öppen, meddelar polisen i ett pressmeddelande.

– Vi vill veta vad du som bor i Trollhättan tycker är viktigt att polisen ska arbeta med under 2021. Det här är en möjlighet att göra din röst hörd, säger kommunpolis Victor Prästbacka i pressmeddelandet.

LÄS MER: Sökes: Tankar om trygghet i Lilla Edet

”Göra sin röst hörd”

I år ser dock frågorna lite annorlunda ut än vad de brukar eftersom man nu samarbetar med SOM-institutet vid Göteborgs universitet. Undersökningen skickas ut till 800 slumpvis utvalda personer, men alla som vill kan gå in och svara digitalt.

– Det här kommer att bidra till en bättre bild av trygghetsfrågorna och hjälpa oss att utveckla det lokala arbetet. Därför vill vi uppmana alla att göra sin röst hörd i enkäten, säger Anne Fagerberg, brottsförebyggande strateg i Trollhättans stad i pressmeddelandet.

LÄS MER: Sökes: Tankar om trygghet i Mellerud

Länken till undersökningen hittar du på polisens och Trollhättans stads hemsida.

LÄS MER: Fler ordningsvakter efterlyses i centrum

LÄS MER: Fokus för att motverka våld och otrygghet