Saab-material måste lämnas ut

Efter ett överklagande till hovrätten har det beslutats att SVT och SR ska lämna ut material för syn i Saabaffären.

ANNONS
|

Åklagarna i Saabaffären, chefsåklagaren Olof Sahlgren och kammaråklagaren Lars Lindman, har överklagat tingsrättens beslut att SVT och SR inte behöver lämna ut material för syn. Material som de vill använda som bevisning mot Victor Muller. SVT och SR har tidigare motsatt sig att lämna ut material och menat till att användandet av publicistiskt material som bevisning är ett intrång i den journalistiska integriteten.

Läs också:Saabåklagare vill spela upp Mullers tal Tingsrätten gick tidigare på mediernas linje, men enligt ett nytt beslut från hovrätten ska materialet lämnas ut för att kunna användas som bevisning. Det material som åklagarna efterfrågar är delar ur SVT-intervjuer med Victor Muller om Saabaffären, inspelade under 2011. De vill också kunna spela upp ljudupptagningar från SR inspelade vid Victor Mullers tal på Nackastrandsmässan i april 2011.

ANNONS

Läs också:Rättegång mot Muller i december Programinslagen ska enligt hovrättens beslut översändas senast en vecka efter att beslutet vunnit laga kraft.

Texten uppdateras.

ANNONS