SNABB KONKURS. Tempo-butiken på Möllan har försatts i konkurs, bara en dryg månad efter den öppnade på grund av ekonomiskt obestånd.
SNABB KONKURS. Tempo-butiken på Möllan har försatts i konkurs, bara en dryg månad efter den öppnade på grund av ekonomiskt obestånd.

Satsningen på Tempo-butik höll inte

I december gick Ica Möllan på Karlstorp i konkurs efter elva år. Bara ett par månader senare öppnades en Tempo-butik i samma lokaler. Men de satsningen höll bara i en dryg månad. Nu är även den butiken försatt i konkurs.– Vi märkte efter sju veckor att det var ohållbart, vi hade för stort kundtapp, säger Robin Olsen, som drev affären.

ANNONS
|

Att driva livsmedelsbutik är inte alltid så lätt. Men många i Karlstorpsområdet, där framför allt en stor del äldre bor, värnade om att man gärna ville ha en kvartersbutik dit man lätt kunde gå och handla det viktigaste.

– Men när vi analyserade, att vi redan hade tappat en tredjedel av kundunderlaget de första sju veckorna, insåg vi att det inte var hållbart att köra vidare. Kundtappet var för stort. Sedan var vi kanske också lite underfinansierade.

Omsättningen blev lidande och de kunde konstatera att har man inte en lojal kundbas och är konkurrensutsatt blir det tufft. Ibland för tufft. För en vecka sedan lämnades en konkursansökan in hos Vänersborgs tingsrätt för att bolaget var på ekonomiskt obestånd och den beviljades samma dag.

ANNONS

– Det känns väldigt tråkigt, speciellt med tanke på hur många timmar vi lade ner varje dag. Visst, man hade kanske kunnat försöka få in ytterligare extern finansiering, men vi tyckte det var mer försvarbart att slå av innan det blev för stort, säger Robin Olsen.

Nu håller butiken tills vidare öppet i konkursförvaltarens regi.

– Vi kör basicutbudet, men det blir max en månad. Förhoppningsvis hittar konkursförvaltaren någon som kan driva det vidare, det vore bra för alla.

LÄS OCKSÅ:

ANNONS