Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/54

Sista Fallens-dagen i full gång

Lite mindre sol, lite fler moln och vindar – men fortfarande folk på stan. Sista dagen av årets Fallens dagar är i full gång.

Det kom faktiskt några kyliga vindar under söndagseftermiddagen och solen var inte framme lika frekvent som tidigare under helgen. En som uppskattade det lite svalare vädret var Lena Norberg, som var ute och gjorde Fallens dagar med en väninna.

– Det är bara bra för oss. Det har varit en bra Fallens dagar. I dag har vi strosat runt och varit och ätit. Jag ska inte säga vad jag har köpt, för det är en present, berättar hon.

Femåriga Fanny Egerzon var också ute på Fallens dagar. Hon hade sprungit hinderbanan, fått två ballonger och blivit sminkad till en fjäril.

– Jag ville bara bli en fjäril. Jag gillar när det är massa färger, säger hon.

Veteran gör comeback

Pentti Korpela är veteran i biodlarsammanhang: för 33 år sedan fick han sitt första bisamhälle. I år gör han comeback i Fallens dagar-sammanhang. På 90-talet sålde han sin honung och utbildade om bin på flera Fallens dagar, men hade ett uppehåll på nästan 20 år tills i år.

– Det har varit mycket folk hela helgen. Det är många barn som kommer förbi och berättar att de aldrig sett bin förut, berättar han och visar upp sitt "minibisamhälle".

Sexårige August Björkenfors gjorde Fallens dagar och hade bland annat fått två ballonger och ridit på den mekaniska tjuren. I hela tre minuter höll han ut på den.

– Han är en liten akrobat, säger Emanuel Georgsson om bedriften.

En tomte och en brandman dök upp bland folket på Fallens dagar. Det var Gabriel och Filip Cronholm, som dagen till ära valt kläderna själva. De hade precis köpt fudge med bubbelgumssmak, som luktade precis som Hubba Bubba.

Streetfotboll

Under lördagens Fallens dagar hade IFK Trollhättan redan påbörjat sin streetfotbollsturnering på Drottningtorget vid 10-tiden. Några av spelarna värmde upp med en match innan själva lagspelen drar igång.

– Det känns kul att spela och umgås med de andra som är med, berättar Faisa Ahmed som står intill den nätade spelplanen. Det är första gången hon är med i streetfotbollsturneringen som arrangeras varje år under Fallens dagar. Patricia Daoud, som är en utav de ansvariga bakom arrangemanget, berättar att ungdomarna är själva ansvariga för att plocka ihop sina lag – men de ska vara mixade, annars blir det poängavdrag.

– I år har vi faktiskt två lag där majoriteten är tjejer, vilket är jätteroligt att se, säger hon.

Turneringen har också lite speciella regler, det är nämligen inte bara målskillnaden som spelar roll – det delas också ut tre fairplaypoäng i varje match.

– Då får de mötande lagen själva komma överens om vilka som har spelat sjystast, har bäst stämning i det egna laget och vilka som showar mest. Just konster och trix är vad streetfotboll handlar om, säger Patricia Daoud.

Artikeln uppdateras med fler bilder kontinuerligt