Skadestånd och böter efter sexofredande på krog

En 21-åring lyfte upp en kvinna från golvet genom ett tag i hennes underliv. Han åtalades för sexuellt ofredande och dömdes nyligen vid tingsrätten i Vänersborg.

ANNONS
LocationTrollhättan||

Händelsen inträffade på en krog i Trollhättan där den unga kvinnan befann sig för en utekväll tillsammans med en väninna. De stod i baren när kvinnan plötsligt kände en klapp mot stjärten och innan hon hann reagera kände hon handen greppa underlivet framtill. Kvinnan lyftes sedan upp från golvet en bit.

Hon knuffade till mannen som tog på henne och frågade vad han höll på med. Även kvinnans väninna konfronterade mannen.

Den drabbade kvinnan blev både äcklad och ledsen. Hon vände sig till krogvakterna som tog hand om mannen tills polisen kom.

Tingsrätten anser att kvinnans och hennes väninnas berättelser är trovärdiga. 21-åringen förnekar brott och hans vänner som var med på krogen uppger att de inte sett något av händelsen. Mannen döms till skyddstillsyn och dagsböter på totalt 4 000 kronor. Kvinnan yrkade skadestånd på 10 000 kronor, men tingsrätten låter summan stanna på 7 000.

ANNONS

21-åringen har dessutom portats från den aktuella krogen. Han återfinns i polisens belastningsregister under ett avsnitt sedan tidigare, men inte för något liknande brott.

ANNONS