Skar sönder polisens däck - försvann på cykel

I fredags kväll skars däcken sönder på en polisbil som stod parkerad på Granngården. Polisen ser allvarligt på händelsen och söker nu iakttagelser.
– Vi vill komma i kontakt med killen och behöver allmänhetens hjälp, säger Matias Hasselström, gruppchef hos områdespolisen.

ANNONS
|

Under fredagskvällen besökte Matias Hasselström, gruppchef områdespolisen tillsammans med en kollega idrottsarrangemanget Sporty friday på Granngården i Trollhättan. Sin polisbil hade de parkerat bakom granngården.

– När vi är därinne får vi larm om att någon håller på och skära sönder däcken på våran polisbil. Det skedde vid 19:15 tiden, berättar Matias Hasselström

Cykelspår på platsen

Innan poliserna hinner ut har gärningsmannen cyklat från platsen och det finns cykelspår i närheten av polisbilen. Gärningsmannen hann skära sönder tre av fyra däck innan han försvann mot höghusen på Lextorp. Matias Hasselström berättar att det finns vittnesmål till händelsen.

– Vittnen har sett en kille på mellan 11-15 år. Han var maskerad, hade svart luva och rött pannband. Cykeln var av crosstyp, svart med röda detaljer, berättar Hasselström och fortsätter.

ANNONS

– Vi vill komma i kontakt med killen och behöver allmänhetens hjälp.

Att någon skär sönder däcken på en polisbil beskriver han som mycket allvarligt.

– Ungdomarna förstår inte vilka konsekvenser det här får. Många människor är i behov av våran hjälp. På trafikolyckor kan vi till exempel vara först på plats och det är vi som gör den första livräddningen. Vi kan även plötsligt få ett larm om en våldsman går runt och jagar folk med kniv. Har vi inte våran bil kan vi inte göra det, säger Matias Hasselström med eftertryck.

ANNONS