På torsdag och fredag stängs Åkersbergsvägen, Ocarsbron och Landbergsliden av för vanlig trafik – här ska svenska skidlandslaget susa fram på rullskidor.
På torsdag och fredag stängs Åkersbergsvägen, Ocarsbron och Landbergsliden av för vanlig trafik – här ska svenska skidlandslaget susa fram på rullskidor. Bild: Yvonne Olsson

Skidtävlingar stänger gator

På torsdag och fredag stängs flera vägar av för vanlig trafik – här ska svenska skidlandslaget susa fram på rullskidor.

ANNONS
|

Alliansloppet skulle egentligen ha gått till helgen, men har flyttats fram till 10 oktober. Men svenska skidlandslaget är på plats i Trollhättan för ett träningsläger, och tillsammans med inbjudna åkare ska landslaget genomföra två tävlingar på rullskidor. Tävlingarna går av stapeln på torsdag och fredag, vilket kommer att påverka trafiken.

LÄS MER:Skidlandslaget kommer till Trollhättan

Enligt Trollhättan stad stängs Åkersbergsvägen och Landbergsliden av 27 augusti, mellan klockan 13.00–20.30. De som bor mellan kyrkan och Slussarna, och har särskilt tillstånd, kan passera in och ut mellan klockan 13.00–14.30 samt 18.00–20.30.

28 augusti stängs Åkersbergsvägen och Landbergsliden av för trafik mellan klockan 13.00 och 22.30. Boende med tillstånd släpps igenom hela dagen, via Åkersbergsvägen och Kyrkbrovägen.

ANNONS

De som bor i Strömslund, Torsred, Hjärtum, Öresjö och andra kommundelar i väster kan förstås ta vägen om Spiköbron, Vänersborgsvägen och Albertsvägen.

ANNONS