Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Kronandådet skedde den 22 oktober 2015. Nu har Lärarförbundet fått kritik för att ha använt sig att attacken i en annons.  Bild: Kent Eng
Kronandådet skedde den 22 oktober 2015. Nu har Lärarförbundet fått kritik för att ha använt sig att attacken i en annons. Bild: Kent Eng

Skolattacken på Kronan användes i annons för Lärarförbundet

I en annons för Lärarförbundet användes attentatet mot Kronan för att visa hur rektorn vänt skolans negativa utveckling. Efter kritik har annonsen nu ändrats, det skriver tidningen Resumé.

Det var den 28 juni som en så kallad nativeannons, som är uppbyggd som en artikel, med rubriken "Så vände krisen på Kronan efter attentatet" publicerades på Aftonbladets sajt, enligt Resumé. I texten kan man läsa att Linda Forssén tillträdde som rektor för skolan i princip samtidigt attacken mot skolan skedde den 22 oktober 2015. Annonsen handlar om hur hon jobbat för att ta hand om elever och personal, men också om hur hon vänt den negativa utvecklingen på skolan.

Kritik från egna medlemmar

Texten har i dagarna fått kritik från några av Lärarförbundets medlemmar som menar att det är cyniskt att använda sig av attacken mot skolan i marknadsföring. Efter att Resumé varit i kontakt med förbundet är texten nu omformulerad och har istället fått rubriken: "Årets skolledare: "Ett lagarbete som ligger bakom.""

”Vi är tacksamma för att ha blivit uppmärksammade på att fokus i artikeln inte hamnat på det vi ville lyfta fram, det vill säga Lindas insats som skolledare”, skriver Lärarförbundet i en kommentar till Resumé.

Vill inte uttala sig

Syftet med texten var, enligt svaret från Lärarförbundet, att belysa det jobb som Linda Forssén och kollegorna på Kronan gjort för att vända utveckling på Kronan och därmed inspirera andra skolledare och lärare.

TTELA har varit i kontakt med Linda Forssén som inte vill uttala sig utan hänvisar till Lärarförbundets presstjänst.