Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Stänger. Servicen med passansökningar uteblir. Men resten av verksamheten drivs som vanligt, dock med andra förutsättningar.

Snart stänger polisen för passansökningar

Är du i behov av ett nytt pass får du skynda dig. Eller åka till någon annan polisstation än den i Trollhättan. Snart stänger polisstationens reception för en stor renovering.

Polishuset i Trollhättan invigdes i maj1976. Det var ett bra tag sedan och i våras inelddes en första etapp i ett renoveringsarbete som innebär att fler kontor har byggts.

Nu är det dags för nästa etapp. Och den medför en del tillfälliga förändringar.

– Från och med den 18 september stänger receptionen på Trollhättans polisstation för ombyggnad. Den största förändringen är att man inte kommer kunna ansöka om pass under renoveringsarbetet. Där hänvisar vi medborgare till andra polisstationer, närmst är kanske Uddevalla och Stenungsund, men det går bra att besöka vilken polisstation som helst, säger Maaret Dahlqvist, gruppchef för stödservice på polisen i Trollhättan.

Receptionen kommer alltså vara helt stängd från och med 18 september och väntas vara så fram tills årsskiftet, då är förhoppningen att renoveringen ska vara klar.

– Renoveringen kommer ske på hela våning ett, så det är inte bara receptionen som påverkas. Bakom receptionen finns det rum som inte är anpassade efter dagens verksamhet och de rummen ska göras om, säger Maaret Dahlqvist.

Receptionen är i dag utrustad med en speciell säkerhetsvägg som ska rivas, vilket kräver lite extra arbete, och i den nya receptionen ska en ny säkerhetsvägg upp.

– Jag vet att det inte är en vanlig vägg utan att den är förstärkt. Men exakt vad en säkerhetsvägg är kan jag inte svara på, säger Maaret Dahlqvist.

Våning ett kommer också få fler förhörsrum, vilket kommer förbättra de anställdas arbetsmiljö, men också öka servicen för besökarna enligt Dahlqvist.

Den nya receptionen kommer dessutom utrustas med bättre säkerhet gällande inlämningproceduren av vapen.

– Någon gång under nästa år kommer det genomföras en stor vapenamnesti, och då är det bra att vi kan hantera inlämnade vapen på bästa sätt.

En vapenamnesti innebär att den som har ett vapen eller ammunition utan att ha rätt till det, kan lämna in dessa till polisen utan att riskera att straffas för det olovliga innehavet.

För de som vill göra en polisanmälan går det fortsatt att vända sig till staionen under renoveringsarbetet.

– Receptionen är helt stängd men de som har ärenden hos oss får ringa på en klocka, så kommer någon och öppnar. De flesta som kommer till oss i vanliga fall är här för att söka pass. De ärendena kommer ju inte finnas här under renoveringen så troligtvis blir det ingen rusning.

– De som däremot kommer till oss för att kanske göra en anmälan får vara förberedda på att servicen kanske inte kommer vara lika god som vanligt då vi inte har tillgång till lokalerna som vanligt, säger Maaret Dahlqvist.