Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Springsteens saxofonist i Sjuntorp

Från utsålda arenor världen över till rummet ovanför Annette Dahlin-Johanssons garage är steget kortare än vad man kan tro. Det blev en minst sagt annorlunda kväll i Sjuntorp när Bruce Springsteens saxofonist Jake Clemons kom på besök. – Helt magiskt, summerar hon den intima tillställningen.

När Bruce Springsteens ikoniske saxofonist Clarence Clemons gick ur tiden 2011 axlades manteln året därpå av dennes brorson Jake.

Sedan dess har han medverkat under en rad konserter på världens största arenor, vilket bland annat bevittnats av Annette Dahlin-Johansson som är ett Springsteenfan av episka mått.

En av höjdpunkterna utspelade sig i Kapstaden i januari 2014, där Annette befann sig tillsammans med sonen Emil.

– Jag fick komma upp på scenen under "Dancing in the dark" och dansade med Jake, det var helt magiskt. Jag hade även träffat honom tidigare, i Stockholm under Wrecking Ball-turnén, berättar hon.

När Annette fick se att Clemons skulle bege sig ut på en turné bestående av ett antal spelningar i folks hem anmälde hon sitt intresse att härbärgera en sådan.

Och fick klartecken.

I tisdags förvandlades därför rummet ovanför hennes garage till en intim konsertlokal.

– Kvällen innan kändes det lite som att vara ett barn och vänta på jultomten, det var otroligt spännande.

50 personer fanns på plats – de flesta inbjudna av Annette – för att ta del av den speciella händelsen.

– Jag skötte inte själva biljettförsäljningen, mitt åtagande var att stå för lokalen. Men jag såg även till att ordna med mat, dryck och dekorationer för att det skulle bli extra trevligt.

Så småningom anlände Jake Clemons till Sjuntorp med bil och gjorde ett helt akustiskt framträdande hemma hos Dahlin-Johansson, mestadels med gitarr och sång även om saxofonen kom fram mot slutet.

– Han spelade i två timmar, framförde sina egna låtar och pratade mycket mellan dem. Bland annat om att musik är helande. En av höjdpunkterna var låten "Song for hope". Och han svarade även på frågor, som hur det var att spela "Jungleland" första gången, säger Annette.

Hon berättar att de förväntningar som fanns på förhand vida överträffades av verkligheten.

– Det var en helt magisk kväll och det kändes som att han höll på länge för att han gillade det. Jake är en enkel och fin person som gillar det personliga och det blev väldigt stämningsfullt. Det känns som en grej jag kan pricka av på min bucket list.

Nu håller Annette Dahlin-Johansson på och smider planer på nästa Springsteenrelaterade upplevelse.

I januari kan det bli en resa till Asbury Park och Light of Day-festivalen, där The Boss själv dykt upp med jämna mellanrum under årens lopp för att samla in pengar till kampen mot Parkinsons sjukdom.