Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Sten kastades mot förbipasserande tåg

Två tåg utsattes för stenkastning på måndagen.

Det var strax före klockan 15 på måndagen som en förare ringde in till polisen och anmälde att det någon hade kastat sten mot det tåg hen framförde och ytterligare att tåg.

– Man hade inte sett några personer, men det har kastats sten. Båda tågen har fått skador – det ena tåget fick ett jack i en ruta och det andra har fått ett par krossade rutor. Det ska ha varit förbipasserande tåg, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

Det hela ska ha inträffat kring Upphärad när tågen var i rullning. Ingen person ska ha blivit skadad.

Polisen åkte till platsen, men anträffade inga personer på platsen. Ärendet är rubricerat som skadegörelse, men i nuläget finns ingen misstänkt.

Polisen har inga uppgifter om vilket tågbolag som tågen tillhörde, men Västtrafiks störningsjour hade ingen information om händelsen på måndagseftermiddagen. Polisen hade heller ingen uppgift om vilken riktning tåget åkte i, men enligt uppgifter till TTELA ska ett av dem ha kört mot Göteborg och detta ska även ha tagits ur trafik efter händelsen. Vad som skedde med det andra tåget finns inga uppgifter om i skrivande stund.