Stenar kastades mot polis

På söndagskvällen var det oroligt på Kronogården i Trollhättan. Ett gäng ungdomar kastade bland annat sten mot flera polisfordon. En person greps, misstänkt för våldsamt upplopp, men släpptes senare.

ANNONS
LocationKronogården||

Oroligheterna började vid 20-tiden på söndagen på Kronogården.

– Vi var i området och en samling ungdomar började kasta sten mot polisens fordon, säger Owe Larsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Östra Fyrbodal.

Flera polispatruller anslöt till platsen och även de blev utsatta för sten- och glaskastning.

– Ingen polis kom till skada, säger Owe Larsson.

Inledningsvis var rättsläget våldsamt upplopp, men det avtog. Den polisiära närvaron lugnade ner det hela ganska snabbt.

Vid 21-tiden kom det, enligt polisens hemsida, uppgifter om glaskross på Lantmannavägen. En mindre grupp ungdomar ska ha rört sig i området och det fanns uppgifter om raketskjutning vid fotbollsplanen/rymdlekplatsen.

ANNONS

Flera personer kontrollerades och några omhändertogs och överlämnades till respektive förälder.

En person greps misstänkt för våldsamt upplopp.

– Ynglingen släpptes under natten, men han är fortfarande misstänkt.

Det hela lugnade snabbt ned sig även där och allt återgick till normalläge igen, med polisiär närvaro i form av trygghetsskapande insatser.

En anmälan rörande våldsamt upplopp och våld och hot mot tjänsteman skrevs.

Polisen jobbade vidare med ärendet under måndagen. Under måndagseftermiddagen fanns ingen frihetsberövad i ärendet.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS