Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nu är vaccinationen öppen för dig som är född 1966 eller tidigare. Bild: Stefan Bennhage
Nu är vaccinationen öppen för dig som är född 1966 eller tidigare. Bild: Stefan Bennhage

Stor efterfrågan på vaccinationstider

Efter att det öppnats upp för de födda 1966 och tidigare att boka tid för vaccin så är i princip alla tider som fanns tillgängliga vecka 18 bokade.
– Det är vaccintillgången som avgör antal dagar vi kan ha öppet, säger Ida Willner, verksamhetschef på Medpro Clinic Stavre.

Tidigare har vaccineringen mot covid-19 i Trollhättan endast varit tillgänglig för de som har fyllt 60, men nu kan du gå in och boka dig en tid om du har fyllt 55.

– Vi har öppnat upp för de som är 55 år och äldre då vi har stor vaccinationskapacitet på Nevs och såg att det var mycket kapacitet kvar med obokade tider nästa vecka, säger Ida Willner.

Och det verkar ha gett resultat. Plötsligt har man i princip fullbokat, bara timmar efter man öppnade upp för 55+. Vecka 18 har man öppet tisdag, onsdag och torsdag, men det finns även tider att boka vecka 19.

– Det är vaccintillgången som avgör hur många dagar vi kan ha öppet, vi har högre kapacitet än vad vi har tillgång till vaccin, säger Ida Willner.

Hon vill skicka med en hälsning till de som har åldern inne men som ännu inte vaccinerat sig.

– Vi vill uppmana dem som är 60+ och som ännu inte vaccinerat sig att boka tid, säger Ida Willner.

Kan ni redan nu säga när ni kommer gå ner än mer i åldrarna?

– Tyvärr inte, vi gör en bedömning vecka för vecka och det är helt beroende på vaccintillgången, säger hon.

Vänersborg

Bor man i Vänersborg och är mellan 55 och 60 får man vänta lite till på att få sitt vaccin.

”Nästa vecka är det 60 år och äldre som kan boka sig. Eventuellt släpper vi till 55 år beroende på hur många 60 plus som bokar sig", säger Anna-Karin Olin, vårdcentralchef på Närhälsan i Vargön och samordnare för vaccinationen i Arenan.