Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Stort bidrag till byrån mot rasism

Integrationsforum mot rasism i Trollhättan har fått glädjande besked. Organisationen tilldelas 843 750 kronor till arbetet för att motverka diskriminering.

Det är Myndigheten för ungdoms- och civila samhällsfrågor, MUCF, som nu beslutat att bevilja denna summa till stöd för Integrationsforum mot rasisms och Trollhättans antidiskrimineringsbyrås uppskattade arbete. Pengarna ska uteslutande användas till verksamhetens antidiskrimineringsverksamhet, där det enligt ordförande Jorge Pereira blir ett välkommet bidrag.

– Först och främst är vi väldigt glada, det känns perfekt för den verksamhet vi bedriver. Vi ser det även som ett erkännande för det seriösa och långsiktiga arbete som vi utför här, säger han.

På frågan vad man ska göra med pengarna låter inte svaret vänta på sig. Det finns, enligt Jorge Pereira, mycket viktigt att ta tag i, förbättra och vidareutveckla.

– Vi kommer att tillsätta en halvtidstjänst, det har vi velat göra länge. I vårt uppdrag ingår att åka ut och vara aktiva och synas i de 15 kommuner som vi jobbar med, det ska vi satsa på att fortsätta göra. Vi ska finnas på plats en gång i månaden på varje ort med vårt mobila team.

Jorge Pereira säger att det är viktigt att finnas där för att informera invånarna om diskrimineringsfrågor, vart man kan vända sig, vad man har för rättigheter och så vidare.

– Vi samarbetar mycket med lokala föreningarna kring dessa frågor, den biten kan vi satsa ännu mer på nu!

Man kommer även att lägga pengar på fler utbildningar, olika insatser och verka för att bibehålla nätverket med andra diskrimineringsbyråer i region Syd.

Bakom Integrationsforum och antidiskrimineringsbyrån står Kvinnojouren Duvan, ABF, Kommunal, Unionen, Arbetsgruppen mot rasism, Arauco - Chile, Trollhättans FN-förening, SSU, Ung Vänster, PRO, Islamiska Kulturföreningen, IOGT-NTO, Arbetarföreningens hus, Studiefrämjandet, Teatergruppen RoyAll, Brottsofferjouren, Studieförbundet Vuxenskolan, Irakiska föreningen, Grön Ungdom, Arabiska Kvinnokulturföreningen, Konstföreningen i Trollhättan, Pappaföreningen och enskilda medlemmar.