Svan hindrar trafiken på Stallbackabron

En svan stoppade trafiken på Stallbackabron under torsdagskvällen. Svanen skadades dock och polisen gjorde allt de kunde för att rädda den.

ANNONS
LocationStallbackabron||

Det var vid 21-tiden på kvällen som polisen fick motta flera samtal om att en svan befann sig på Stallbackabron i Trollhättan.

– En anmälare fick tvärnita för att inte krocka med svanen, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson vid polisens region Väst.

En polispatrull skickades till platsen och vägen fick tillfälligt fått stängas av i riktning mot Vänersborg.

En bilist, som var på bron vid händelsen, säger till TTELA att hon trodde först att det skett en trafikolycka.

– Men sen fick jag se svanen. Jag trodde inte mina ögon, säger hon.

Enligt polisen på fredagsmorgonen så hade svanen troligtvis fått en rejäl smäll av ett fordon.

ANNONS

– Den var skadad och polispatrullen ville göra sitt yttersta för att rädda den. Då de fick in svanen i bilen och fraktade den till stationen, säger Per Sillén, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i östra Fyrbodal.

Djurambulansen kontaktades, men innan den dök upp hade svanen avlidit av sina skador.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS