När Joakim Lamotte besökte Kronogården i december 2019 blev stämningen hotfull. I en egen video raljerade senare Kronans kulturhuschef över Lamottes upplevelser och rapportering. Nu utreds en annan tjänsteman inom Trollhättans stad efter kommentarer han skrivit om frilansjournalisten.
När Joakim Lamotte besökte Kronogården i december 2019 blev stämningen hotfull. I en egen video raljerade senare Kronans kulturhuschef över Lamottes upplevelser och rapportering. Nu utreds en annan tjänsteman inom Trollhättans stad efter kommentarer han skrivit om frilansjournalisten. Bild: TTELA

Tjänsteman på Trollhättans stad utreds efter Lamotte-hån

Två år efter den uppmärksammade videon där Paula Pelli, chef för Kronans kulturhus, raljerade över frilansjournalisten Joakim Lamottes besök på Kronogården utreds nu en annan tjänsteman inom Trollhättans stad efter att ha skrivit nedlåtande kommentarer om Lamotte.

ANNONS
|

”Något av det värsta jag vet är när personer som lever på skattepengar uttrycker sig nedsättande om oss som betalar deras lön”, inleder Joakim Lamotte ett inlägg på Facebook. Han visar också upp ett skärmklipp med det tjänstemannen ska ha skrivit om honom i samband med en händelse på Frölunda torg där Lamotte ska ha blivit hotad till livet av en uppretad mobb.

P4 Väst var först med att berätta om att ytterligare en tjänsteman på Trollhättans stad uttryckt sig nedlåtande mot Joakim Lamotte. I skärmdumpen på Facebook syns hur han kallar Lamotte för ”pajasgubbe” och skriver att han räknar med att han snart lär hamna på parkbänken ”där vi andra får försörja dig”.

ANNONS

Nu utreder Trollhättans stad händelsen. Vivian Komstadius, som är kommunikationschef, förklarar för P4 Väst:

– Det handlar om att värdera inlägget och koppla till hur det påverkar förtroendet för Trollhättans stad och hur det påverkar den enskilda medarbetarens möjligheter att fortsätta med sitt arbete i Trollhättans stad.

Hon påpekar också att yttrandefriheten är otroligt stark i Sverige och omfattar alla i Sverige, oavsett var man jobbar.

LÄS MER:Kulturchefen på Kronan raljerade över video

LÄS MER:Politiker kräver svar av kommunstyrelsen efter raljerande video

ANNONS