Tre anhållna för våldsamt upplopp på Kronogården

Tre personer har anhållits misstänkta för våldsamt upplopp i samband med händelserna vid Kronogårds torg i tisdags kväll, då ungdomar kastade brandbomber mot polisen.

ANNONS
|

Under den kaotiska tisdagskvällen fick polisen in så många uppgifter, både från allmänheten och från poliserna på plats, att man bestämde sig för att hämta in ett antal personer för förhör, berättar polisens spaningsledare, polisinspektör Ulf Hansson. Under onsdagen hämtades ett stort antal ungdomar in, förklarar han. Hur många vill han inte uppge.

Samtidigt gjordes husrannsakan i ungdomarnas bostäder. Det ledde till att polisen kunde beslagta föremål som gjorde att de kunde misstänkas för våldsamt upplopp, ett brott som kan ge upp till tio års fängelsestraff. Vilka föremål som beslagtogs, vill Ulf Hansson inte gå in på. Han säger bara att de stärkte misstankarna mot personerna.

ANNONS

Massiv polisinsats Poliser från hela länet – Fyrbodal, Göteborg och Skaraborg, deltog i aktionen, som inleddes klockan 14 och avslutades vid 19-tiden. Ungdomarna som hämtades in är allihop mellan 17 och 23 år, hemmahörande på Kronogården och Lextorp. De förhördes under onsdagen och torsdagen. Tre av dem, också 17–23 år, anhölls av jourhavande åklagare i går eftermiddag och sitter nu i förvar i arresten i polishuset i Trollhättan. De tre är kända av polisen sedan tidigare för ”lite av varje”, som Ulf Hansson uttrycker sig.

Det ser bra ut Ulf Hansson är tillfreds över att polisen har nått framgång så snabbt. – Om det kommer att leda till fällande domar kan jag inte svara på i nuläget. Men det ser bra ut, säger han. Han bedömer att fler personer kommer att hämtas in. Polisen har fått in väldigt mycket uppgifter och det kommer fler hela tiden, berättar han.

ANNONS