Trollhättepolisen: ”Vi är inte förvånade”

Mc-klubbens nya status behöver inte innebära en ökad kriminell verksamhet, menar polisen.

ANNONS
|

Örjan Magnusson, spaningsbefäl på polisen i Trollhättan är inte förvånad över att den kriminella mc-klubben nu har avancerat till att bli en "fullvärdig" Bandidos-avdelning.

– Nej, i den typen av organisation är det den normala gången efter en prövotid. Det fungerar likadant över hela organisationen, säger Örjan Magnusson.

Enligt Magnusson ska en handfull personer vara medlemmar i Bandidos mc Trestad i dagsläget. Exakt hur den nya statusen kommer att påverka polisens arbete tycker han är svårt att sia om, men han tror inte att det nödvändigtvis behöver innebära en ökad kriminell verksamhet.

– Att de blir en fullvärdig avdelning behöver inte i sig betyda att den brottslighet som begås kommer att ändra sig. Om det däremot skulle innebära att de börjar expandera med fler medlemmar och underavdelningar kan det förändra läget, säger han.

ANNONS

Klubben har sin lokal i Öxnered och polisen i Fyrbodal har länge jobbat kontinuerligt mot medlemmars brottsliga verksamhet. Senast i förra veckan häktades en medlem efter en polisinsats mot en lägenhet i Vänersborg och lokalen i Öxnered.

– Att jobba mot kriminella lokala nätverk är ett prioriterat område. Det är inte brottsligt att tillhöra en mc-organisation men vi har jobbat aktivt mot de brott som individerna begår. Det kommer inte att ändra sig, säger Örjan Magnusson.

ANNONS