Tungt lastad bil stoppades – tre anhållna för stöld

Polisen stoppade en bil på Stallbackabron tidigt på onsdagsmorgonen. Bilen visade sig vara full med stöldgods.

ANNONS
|

Det tidigt på onsdagsmorgonen som patrullen stoppade en bil på Stallbackabron.

– Bilen var ganska tungt lastat om jag säger så, så den var ganska utmärkande, säger Ola Kleinert, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i östra Fyrbodal.

Bilen visade sig vara full med stöldgods; fälgar till både personbilar och lastbilar samt däck. Hur mycket det rör sig om vill polisen inte gå in på, men de tre som färdades i bilen greps misstänkta för stöld. Det ska vara två män i 35-årsåldern och en man i 20-årsåldern.

Polisen hade på onsdagsförmiddagen inte lokaliserat någon ägare till stöldgodset.

– Vi har ständigt sådana här skrotstölder med batterier, koppar och järnskrot och så vidare. Det har varit hela våren, säger Ola Kleinert.

ANNONS

De tre männen hördes under onsdagsförmiddagen och anhölls av åklagare misstänkta för stöld alternativt häleri.

– Vi misstänker att det är stöldgods. Kan vi inte bevisa att det är stulet av dem, men att det är stöldgods så blir det häleri.

Hur de ställer sig till anklagelserna vill Ola Kleinert inte kommentera.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS