Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/20

Två ungdomar misstänks ha anlagt branden i studentlägenheterna

I fredags brann de gamla studentlägenheterna på Karlstorpsvägen ner till grunden. Polisen har nu två misstänkta som greps men som sedan släpptes efter förhör. Det rör sig om två minderåriga killar.

På fredagseftermiddagen kom larmet om att det brann i de gamla studentlägenheterna på Karlstorpsvägen i Trollhättan. Huset blev snabbt övertänt och räddningstjänsten beslutade att låta huset brinna ner till grunden.

I samband med branden utfärdades också ett VMA eftersom det spreds giftig rök över området.

Händelsen rubriceras som mordbrand och en person greps i lördags och ytterligare en person greps greps under måndagen. De gripna är två minderåriga killar.

– De frigavs i går (läs måndag) efter förhör, men är fortfarande skäligen misstänkta. De misstänkta är mellan 15 och 17 år, säger Liza Engström på polisens utredningsjour.

Är de kända av polisen sedan tidigare?

– Inte speciellt.

För inte så länge sedan brann ett annat hus ner i området, en brand polisen också misstänker var anlagd. Om det finns något samband mellan bränderna kan man i dag inte svara på.

– Vi ser inte någon annan koppling än att båda bränderna är anlagda, i samma område och i samma fastigheter. Kopplingen i dag är att båda bränderna är anlagda, säger Liza Engström.

LÄS OCKSÅ: Gamla studentlägenheter brann ner