Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Ungdomar brände moped – skulle spela in musikvideo

Ett 30-tal ungdomar brände en moped och kastade smällare på Lantmannavägen i Trollhättan under natten till fredagen. Ungdomarna ska även ha spärrat av vägen för bilar – för att spela in en musikvideo.
Senare under natten sattes också en skåpbil i brand.

Ett flertal personer hörde under fredagskvällen av sig till SOS Alarm med uppgifter om en brand på Lantmannavägen. Enligt polisen ska det ha handlat om ett 30-tal ungdomar som har spelat in en musikvideo.

– Vi fick in lite samtal där folk var oroliga men det ska ha varit en inspelning av en musikvideo, säger Jens Christensen, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Ungdomarna ska ha även ha spärrat av vägar för bilar. Det ska även ha slängts så kallade "bangers"– en slags smällare – på platsen, vilket medfört kraftiga smällar. Inledningsvis ville inte räddningstjänsten åka till platsen.

– Vi inväntar poliseskort för tillfället men det är inte säkert att vi åker dit. Det är ganska stökigt på platsen, sa Jonas Gustafsson, inre befäl vid Norra Älvsborgs räddningstjänstförbund strax efter klockan 22.30. En stund senare kunde dock räddningstjänsten åka till platsen och släcka branden. Vid midnatt var branden släckt.

– Mopeden stod och brann lite fortfarande men i övrigt var det lugnt på platsen, säger Jonas Gustafsson.

Samtliga personer hade flytt från platsen när polisen anlände. Polisen upptäckte senare att mopeden som brunnit var ett stöldgods.

– Mopeden har varit anmält stulen sedan 2015, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

Polisen har skrivit en anmälan om tillgrepp av fortskaffningsmedel och skadegörelse genom brand.

Fick rycka ut till brinnande skåpbil

En stund senare, vid midnatt, fick räddningstjänsten återigen rycka ut – denna gång till en brinnande skåpbil på Lextorpsvägen. Bilen ska ha stått på en parkeringsplats när branden bröt ut.

– Då finns det alltid en viss spridningsrisk. Det stod några bilar i närheten och även ett par träd men jag vågar inte säga om de fick några skador, säger Jonas Gustafsson vid räddningstjänsten.

Skåpbilen ska dock ha varit utom räddning.

– Den bedömer jag vara totalskrot.

Enligt polisen ska vittnen ha sett en eller flera personer springa från platsen i samband med att branden startade.

– Vi har gjort en anmälan gällande skadegörelse genom brand, säger Jens Christensen, vakthavande befäl vid polisen

Om händelserna har ett samband är i nuläget oklart.

– Det är sådant som vi självklart kollar på, säger Christer Fuxborg.