Unik Saab-modell åter till salu

Två norska bröder kom över en riktig Saab-raritet när bolaget gick i konkurs. Nu säljer de den unika 9-5 sportcombin igen – och vill ha nästan en miljon.

ANNONS
|

Det var Saab-modellen som aldrig riktigt fick chansen. 9-5 Sportcombin var en prototyp i 27 exemplar som aldrig kom ut på marknaden. 22 av dem auktionerades ut när bolaget gick i konkurs och en av dem hamnade i de norska bröderna Öivind och Harald Östbös ägo.

Men nu säljer de sin klenod och har lagt upp den för försäljning på finn.no, som är den norska motsvarigheten till Blocket. Den som är redo att lägga upp nästan en miljon kronor kan bli lycklig ägare till rariteten.

För att spara bilen har man bara kört på sommarhalvåret och Öivind och brodern har varit med på en del träffar med bilen sedan de köpte den 2012.

ANNONS

– Om den väcker uppmärksamhet? Ja, det kan jag lova dig! Och du skulle ha sett när vi var i Sverige, de var helt vilda när de såg bilen, säger Öivind Östbö i en intervju med norska TV2.

Men nu bor de på olika håll i Norge och har svårt att hålla igång intresset, därför säljer de den vidare till någon hugad Saab-spekulant.

Och att de själva är riktiga Saab-entusiaster går inte att ta miste på. Harald kör en ovanlig Saab 9-4X, Øivind kör dagligen en 9-3 och deras far har en Saab 9-5.

Läs också:

ANNONS