Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

FÄRDIGLÄRD. Olof Nyberg har svårt att se varför så många arbetsgivare inte vill anställa personer över 50 år. ”Jag tycker att det är lite knepigt. Vi som arbetat länge kan gå rätt in och köra. Vi behöver inte läras upp, säger han”.

Uppåt för 50-plussare på arbetsmarknaden

Att arbetsgivare inte vill anställa personer som fyllt 50 har nästan blivit ett mantra. Erfarenhet kan dock vara minst lika attraktivt som ungdom. – Vi som jobbat länge kan gå rätt in och köra igång. Vi behöver inte läras upp, säger Olof Nyberg, som efter Stålabs konkurs fått nytt jobb som grovplåtslagare.

Under de senaste åren har flera rapporter visat att arbetsgivare ogärna anställer personer över 50 år. En undersökning gjord av dåvarande Riksförsäkringsverket visade till exempel att sju av tio arbetsgivare sällan eller aldrig anställer någon som fyllt 50.

Hög medelålder

När Stålab i Trollhättan gick i konkurs förra året blev 24 industriarbetare av med jobbet. Gruppen hade en ganska hög medelålder. Trots det har nästan alla, 21 stycken, fått en ny anställning.

Det var det statliga bolaget Arbetslivsresurs som fick i uppdrag att hjälpa de uppsagda industriarbetarna till nya jobb. Laila Gustafson, konsult på företaget, träffade arbetarna många gånger.

– Vi såg till att kartlägga vilken kompetens de hade. De var erfarna svetsare, och den branschen har aldrig varit helt död. Det finns jobb att få, säger hon.

Vidareutbildning

Efter konkursen fick de som sagts upp från Stålab ett antal månader med statlig lönegaranti efter att de slutat jobba. Medlemmarna i IF Metall på Stålab fick dessutom tillgång till 20 000 kronor per person från LO-förbundens trygghetsfond. Medlemmarna valde att låta Arbetslivsresurs förvalta pengarna, som användes till vidareutbildning och finansierade det projekt som syftade till att svetsare och plåtslagare skulle få nya jobb.

En av de som fick vidareutbildning var Olof Nyberg från Sjuntorp. Han är väldigt nöjd med den hjälp han fick av Arbetslivsresurs.

Beror på individen

– De var fantastiska. De ordnade en kurs som gav mig förnyat tillstånd att skära och svetsa, och jag gick truckutbildning och lärde mig att köra hjullastare. Samtidigt var de inte för påstridiga, utan informerade helt enkelt om vilka val och möjligheter vi hade, säger han.

Laila Gustafson på Arbetslivsresurs säger att det alltid finns möjlighet att få jobb, även för 50-plussare.

– Det beror på individen. Många av de som slutade på Stålab hade lång erfarenhet och mycket kontakter. Just kontaktnätet är ovärderligt när man söker nytt jobb.

Olof Nyberg saknar många av de arbetskamrater han jobbade med under flera decennier på Stålab. Han minns att det kändes riktigt tråkigt när företaget gick i konkurs.

– Men man kan inte hoppa i sjön bara för det. Man måste försöka igen. Nu har jag trots allt ett nytt jobb, säger han.