Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Robert Rydquist från Vänersborg blir ny förvaltningschef i Trollhättan. Bild: Privat
Robert Rydquist från Vänersborg blir ny förvaltningschef i Trollhättan. Bild: Privat

Vänersborgare blir ny socialchef i Trollhättan

Nu är det klart vem som ska axla rollen som socialchef efter Said Niklund.

Efter att Said Niklund utsetts till stadsdirektör i Trollhättan har kommunen sökt hans efterträdare som förvaltningschef för arbetsmarknads- och socialförvaltningen.

Nu är rekryteringsprocessen klar och det blir Robert Rydquist som tar över. Han kommer närmast från Stenungsunds kommun där han arbetar som verksamhetschef för individ- och familjeomsorgen och biståndsenheten.

Robert Rydquist är bosatt i Vänersborg, är socionom i botten och har mångårig erfarenhet av socialt arbete i flera västsvenska kommuner. Han har också haft flera ledar- och chefspositioner genom åren.

– Jag känner mig verkligen hedrad över förtroendet att få leda arbetsmarknads- och socialförvaltningen i Trollhättan. Jag vet att Trollhättan ligger långt framme, inte minst när det gäller arbetet med familjehem och att motverka våld i nära relationer. Det ska bli roligt att, tillsammans med medarbetare och chefer, fortsätta utveckla verksamheten för att kunna möta framtidens utmaningar, uppger Robert Rydquist i ett pressmeddelande.

Rydquist tillträder posten i september.