Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/25

Vackra damer i gamla bilar

Mullrande V8:or, glänsande krom, stora leenden och en massa tjusiga damer i tidsenliga kläder. Det är åter dags för Ladies run for fun.

Högskolan Västs parkering i Trollhättan fylldes på lördagsförmiddagen av 120-talet damer som kom åkande i ett 40-tal veteranbilar tillverkade i Sverige, USA, Tyskland och England.

Det är tredje året som Trestads Veteranbilklubb arrangerar Ladies run for fun som är ett veteranfordonsrally för kvinnor.

– Det är en kul grej, prestigelöst, säger Anne Arvidsson som är med i klubben.

Ur en Mercedes-Benz 350 -75 kliver två skrattande kvinnor. De är klädda i tidsenliga kläder och är väldigt förväntansfulla.

– Jag kollade på detta förra året och blev helfrälst. Så jag tog jag med mig min pingla och bästis och lånade makens bil, säger Yvette Eklund-Bertilsson.

– Jag förväntar mig nostalgi och 70-talet med allt vad det innebär av kläder, käk, smink och avgaser i dag – och vi ska spela Abba-musik, säger Christina Svanström.

Längre bort står en Cadillac Sedan DeVille -58 som Annica Glomeus är ägare till. Hon har tagit med sig några väninnor och är med för första gången.

– Vi blev nyfikna på detta, det låter som en rolig grej, säger Annica.

– Det ska bli roligt att träffa trevliga människor, säger Marie Rasmussen.

Även 80-talet representerades både vad gäller bil och utstyrsel. Gerd Holmgren, Lena Johansson och Christina Svahnberg kom i en Saab 900 Turbo -86.

– Jag tittade på detta förra året och det såg så roligt ut. Jag visste att Lena hade en Saab -86:a och då bestämde vi att vi skulle köra i år, säger Christina.

Intill har en grön Chevrolet pickup -52 med bland annat en höbal på flaket parkerat. Den tillhör Melanie Schmidmeir som är på "rallyt" med Gunilla Blomberg, båda klädda i farmarstil.

Förra året vann Melanies ekipage Ladies run for fun.

– Då var det i en bil från 40-talet och vi var klädda som tjänstefolket i Downton Abbey.

I år gick "rallyt" på vägar till Skaraborg, med stopp i Grästorp, Nossebro och kontrollplatsen vid Vittene.

– Det är en tipspromenad längs sträckan och mindre aktiviteter som ska utföras vid stoppen. Målet är i Gärdhem och där finns utslagsfrågan. Där blir det även fika, korv och bröd och prisutdelning till bästa ekipaget, säger Anne Arvidsson.

Årets vinnarekipage blev en Dodge Costum Royal -59 med Malin Eriksson bakom ratten och väninnorna Susann Wennerdahl, Annika Ekström och Ylva Förssell som alla var klädda i likadana 50-talskläder.