KSG har nyligen flyttat från Surte och verksamheten har kommit i gång i de nya anrika lokalerna där Nohab tidigare tillverkade lok. Vd Anders Olausson är nöjd även om det enligt honom "fortfarande är lite rörigt" i de nya lokalerna.
KSG har nyligen flyttat från Surte och verksamheten har kommit i gång i de nya anrika lokalerna där Nohab tidigare tillverkade lok. Vd Anders Olausson är nöjd även om det enligt honom "fortfarande är lite rörigt" i de nya lokalerna.

Verkstadsföretag flyttar till Innovatum och nyanställer

KSG har lämnat Surte och flyttat in i nya lokaler på Innovatum. Nu väntar en sammanslagning med systerbolaget Nohab Industri och det finns även planer på nyanställningar.

ANNONS
|
De två bolagen KSG och Nohab Industri delar nu på 6 000 kvadratmeter yta. I augusti blir den nya kontorsdelen klar på Genombrottet på samma område. – Där ska vi även ha matsal och omklädningsrum för personalen, säger KSG:s vd Anders Olausson. Det återstår senare att slå ihop de två bolagen till ett, och det blir under namnet KSG. Båda bolagen ingår i verkstadsdelen av Binarkoncernen. KSG arbetar med plåtformning och svetsning medan Nohab Industri arbetar med maskinbearbetning, Tidigare har vissa produkter transporterats från Surte till Trollhättan, vilket varit kostsamt och tagit tid då det bland annat är stora och tunga utloppshus för gasturbiner. – När det gäller maskinbearbetning ska vi fortsätta använda Nohab som produktnamn. Vi äger rättigheterna till namnet och det är värt att vårda då det är en del av industrihistoria, säger Anders Olausson. Han tror att en stor skylt med namnet Nohab inom kort kommer att sättas upp vid de gemensamma lokalerna. Namnet är viktigt i framtida marknadsföring. – Här kördes Nohabloken på smalspår som skulle till Ryssland, säger Anders Olausson och pekar ut på gårdsplanen. När det gäller flytten så har allt gått enligt planerna med produktion och utlovade leveranser i tid till alla kunder. 25 av de 30 anställda på KSG har också valt att följa med till Trollhättan. – Pendlingen med tåget och anslutningsbussen till Innovatum fungerar mycket bra. Vi har ett stort kontaktområde runt Kungälv, Surte och Göta Älvdalen, vilket kan vara bra när vi ska rekrytera mer personal. Den miljön som finns här med alla andra verksamheter är också inspirerande. Det som behövs är fler svetsare samt maskinbearbetare och nyanställningar är aktuellt till hösten om inget oväntat inträffar. – Den verksamhet vi har här nu blir mer komplett, säger Anders Olausson och visar upp ett rörsystem som är till en gasturbins brännkammare. Detta är förutom gasturbinernas utloppshus, som fungerar likt ett avgasrör, en annan stor del av företagets verksamhet. Här provtrycks och röntgas även alla svetsar då det inte får vara något läckage. Omsättningen för KSG ligger på omkring 50 miljoner kronor och för Nohab på 10. – De har minskat sedan de blev av med sin största kund, att tillverka robotarmar för ABB. Nu räknar vi att vi ska öka tillsammans, säger Anders Olausson.
ANNONS