Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/8

"Vi är inte säkra på att det är över"

Torsdagskvällen och natten i stadsdelen Kronogården i Trollhättan var lugn efter två dagar av stenkastning, småbränder och kaotisk stämning. Men i Trollhättan är man ännu inte säker på att det är över.

– Det var lugnt i natt, men vi är inte säkra på att det är över ännu, säger Peter Asp, informationschef i Trollhättan.

Trollhättan fortsätter att jobba med förebyggande och trygghetsskapande åtgärder för att få slut på oroligheterna.
– Rent allmänt så jobbar vi på precis som tidigare med alla förebyggande och trygghetsskapande åtgärder som vi gjort hela tiden, det är ett stort arbete som pågår varje dag, säger Peter Asp.

Ska göra analys av läget

I arbetet ingår trygghetsvandrare och ett stort projekt som kallas ”Ung fritid” som involverar massor av ungdomar i olika stadsdelar.
– De sakerna fortsätter naturligtvis, men sedan sätter vi oss ner med polisen och våra samarbetspartner och gör en analys av läget, säger Peter Asp.

Analysen är dock ingenting man kommer göra nu, enligt Peter Asp. Eftersom man inte är säker på om upploppen är över, är det för tidigt att göra en korrekt bedömning av läget.

Ansträngt under helgen

Vad förstörelsen och oroligheterna kommer att kosta att åtgärda, vågar inte Peter Asp svara på i nuläget.
– Nej, i nuläget har vi ingen aning. Nu är det ju helg, så det kan bli ansträngt. Vi gör nog inte den utvärderingen förrän vi är säkra på att det är lugnt, säger han.