Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Vibrerande rytmer och synkade steg

Kronans salar fylldes på lördagen av danssugna ungdomar för att delta i olika workshops under THN Dance Festival.

Det här var den andra upplagan av festivalen som pågick under stora delar av dagen på Kronan för att sedan fortsätta kvällstid på N3.

– Det har varit några hundra här och fyllt de två danssalarna. Det har bussats folk från Tjörn, Uddevalla, Vänersborg, Alingsås och Jönköping. Verkligen kul att vi får hit så många och ändå behåller den lokala förankringen, sa Stina Bojling, från nätverket Community X, som stöttat projektet.

Pengar har man fått från Allmänna arvsfonden och lokalt är det Louise Smedlund och Micaela Jacobsson, danspedagog på N3, som hållt i trådarna.

I Kronansalen höll Sahar Taklimi från göteborgsgruppen Laces ett intensivt pass i Dancehall, en jamaikansk dansstil och samtidigt i den tajta danssalen hördes vibrerande rytmer som gjorde att väggarna skadade.

Isabella Teame instruerade ett gäng proffsiga ungdomar, både killar och tjejer någonstans mellan 11-19 år, i LA Style. Svetten lackade, humöret var på topp och stegen var ordentligt synkade.

Ella Andersson och Naomi Yohannes var två av de som hade testat olika workshops.

– Vi har prövat Hiphop och Lyrical, som är en modern lite tuffare dans. Det var väldigt roligt. Man fick lära sig nya danssteg och hur man ska tänka, sa Naomi och Ella.

Senare på kvällen fortsatte dansfestivalen på N3, med DJ, jam, showcasetävling och battles, där man tävlar två och två i olika stilar och på olika nivå.

LÄS OCKSÅ: