Viggens virtuella resa genom Europa belönas

Stegräknare visar att avstånden deltagarna promenerat motsvarar sträckor från hemmaplan till Paris, London och Berlin. Nu prisas Viggens dagverksamhet i Trollhättan.

ANNONS
|

I en satsning på hälsofrämjande åtgärder har Viggens dagverksamhet i Trollhättan promenerat avståndet till flera olika huvudstäder i Europa. Bland annat till Paris, London och Berlin. De långa vandringarna med stegräknare på hemmaplan bidrar nu till att Viggen belönas med utmärkelsen "Årets verksamhetsutvecklare" av kommunens omsorgsnämnd.

– Viggen har vågat drömma stort och med gemensamma krafter förverkligat sitt mål. Deras mod i målsättningen och den verksamhetsutveckling som skett under resan är en inspiration för många och något vi i omsorgsnämnden vill uppmärksamma, uppger ordförande Lena Hult (S) i ett pressmeddelande.

Hedersomnämnande

Satsningen har motiverat många att motionera mera och personal vittnar om "glädje, ork och piggare deltagare". Nästa år planerar Viggen att promenera till olika svenska sevärdheter.

ANNONS

Omsorgsnämnden delar även ut ett hedersomnämnande till Mötesplatsen (sysselsättning inom socialpsykiatrin) för modig verksamhetsutveckling. ”Under ett år som präglats av en pandemi som omöjliggjort många sociala sammankomster har Mötesplatsen gjort kreativa lösningar som möjliggjort en trygg plats i vardagen för besökarna”, uppger nämnden.

ANNONS