Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

På de parkeringsytor som är markerade i rosa kommer ett vistelseförbud införas på Valborgsmässoafton. Förbudet kommer gälla på fredagar och lördagar mellan 23.15-06.00 fram till 30 maj.
På de parkeringsytor som är markerade i rosa kommer ett vistelseförbud införas på Valborgsmässoafton. Förbudet kommer gälla på fredagar och lördagar mellan 23.15-06.00 fram till 30 maj.

Vistelseförbud på Överbys parkeringar från valborg

Nu har Trollhättans stad fått sin ansökan om vistelseförbud på Överbys köpcentrums parkeringar beviljad. Förbudet gäller fredagar och lördagar mellan 23.15-06.00 från och med Valborgsmässoafton och fyra veckor framåt.

TTELA skrev tidigare i veckan att kommunfullmäktige i Trollhättan klubbat igenom att kommunstyrelsen har fritt fram att införa tillfälligt vistelseförbud på olika ytor när man så vill för att minska risken för trängsel.

Och på torsdagen, bara ett par dagar senare, gav Smittskyddsenheten i Västra Götaland och Folkhälsomyndigheten Trollhättans stad tillstånd om att införa ett vistelseförbud på Överby.

– Vi vill undvika stora folksamlingar för att minska smittspridningen, och jag tror att allmänheten har förståelse för den här åtgärden, säger Paul Åkerlund, kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Åtgärden har aktualiserats efter de bilträffar som varit på platsen vid ett flertal tillfällen och då väldigt många människor befunnit sig på köpcentrats parkeringar. Förbudet införs nu från och med fredag, Valborgsmässoafton, till och med 30 maj. De tider på dygnet som förbudet gäller är mellan 23.15-06.00 på fredagar och lördagar. En dialog har förts med näringsidkare och fastighetsägare på Överby, polis och grannkommuner är informerade.

– Ica Maxi stänger klockan 23, och efter det finns ingen anledning att besöka området efter det, säger Paul Åkerlund.

Vistelseförbudet kan förlängas om smittspridningen fortfarande är omfattande. Vid överträdelse kan böter utfärdas på plats med upp till 2 000 kronor.