Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Vittnen ska ge annan bild av åtalade kvinnan

Den mordåtalade kvinnan står fast vid sin historia och förnekar brott. Försvaret har nu kallat sex egna vittnen till huvudförhandlingen.
– Min huvudman tycker att det är viktigt att de hörs för att ge en annan bild av henne än vad övrig utredning ger, säger kvinnans försvarsadvokat Per-Åke Kvarnström.

Försvaret åberopar sex vittnen till huvudförhandlingen – personer i den åtalade kvinnans bekantskapskrets. De har redan hörts i förundersökningen, men nu vill den misstänkta att de även ska höras i rätten.

– Min huvudman tycker att det är viktigt att de hörs nu för att ge en helt annan bild av henne än vad övrig utredning ger. De som känner henne sedan gammalt förknippar henne inte med våld. De beskriver att hon berättat om sitt spelmissbruk och tvingats till allt större lån av personer som betett sig hotfullt, säger Per-Åke Kvarnström, den åtalade kvinnans advokat.

Dömd tidigare

Kvinnan lämnade tidigt i utredningen sin version av vad som skett natten den 4:e september. Hon menar att tvingats till brottsplatsen av två män som krävt henne på pengar på grund av spelskulder. Hon menar att en av männen ska ha begått mordet och hon sedan tvingats till att ta ut pengar från brukarens konto.

Kvinnan är dömd för brott tidigare, bland annat för att ha stulit på arbetstid och för att ha tagit in för mycket alkohol in i landet, men för inte för några våldsbrott.

”Oerhört jobbigt”

Den misstänkta har suttit häktad i cirka fem månader. En lång tid, även om advokaten inte anser att utredningen dragit ut på tiden.

– Det är en gedigen polisutredning, som vi lämnat utan erinran så att säga. Men min huvudman tycker att hon suttit häktad väldigt länge och det är det ju skönt att få ett avslut i form av rättegång, där domstolen ska pröva bevisningen mot henne. Det är oerhört jobbigt att sitta häktad så länge, säger Per-Åke Kvarnström.