Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Ystade ostar ledde till matförgiftning

Ett 15-tal personer blev i slutet av november i år akut matförgiftades efter att ha besökt Åsaka slöjdförenings julmarknad.

Personerna både kräktes och fick diarréer. Samtliga av de som insjuknade hade ätit av föreningens mackor med hemystad ost som fem medlemmar i Åsaka slöjdförening hade ystat. Ostarna användes som pålägg på julmarknadens smörgåsar. Nu har de slutliga analysresultaten av ostarna kommit och utlåtandet är att ostarna är otillfredställande i mikrobiologiskt avseende. Therese Hellberg, livsmedelsinspektör på Miljöförvaltningen i Trollhättans Stad, meddelar att man ännu inte vet exakt hur man ska gå vidare med ärendet, men att man kommer att kontakta både föreningen och de som ystat ostarna och berätta om analysresultatet och förklarar innebörden och allvaret med dem.