15-åring knivhöggs på Edsborg – förlorade en halv liter blod

De båda killarna var bekanta med varandra, men hade varit osams ett tag när den äldre av dem, en 18-åring, attackerade den yngre på Edsborgs idrottsplats i höstas. Plötsligt drog 18-åringen kniv, skrek och högg den yngre i armen. Följden blev dramatisk.

ANNONS
LocationEdsborgs Idrottsplats||

Grindarna till idrottsplatsen på Edsborg står nästan alltid öppna och ibland på kvällstid samlas ungdomar inne på området. En kväll i november förra året är en då 15-årig kille där med sina kompisar och några andra som han inte kände så väl. Efter en stund dyker den äldre killen upp, nu 18 år, på elsparkcykel. Efter att ha klivit av sparkcykeln går han mot 15-åringen samtidigt som han skriker ”där är du din fitta” och drar upp tröjan för att visa kniven han har innanför byxorna.

När 18-åringen drar fram kniven blir den yngre killen rädd och försöker springa iväg. Kompisarna får dock stopp på 18-åringen som lägger ifrån sig kniven. 15-åringen försöker prata med honom, men 18-åringen framhärdar att den yngre ”skickat folk på honom” efter en tidigare händelse hemma hos 15-åringen.

ANNONS

Grips på cykelväg

18-åringen lugnar sig inte och greppar kniven igen. Han säger att 15-åringen har två sekunder på sig att springa, vilket han gör. Den äldre killen hinner dock ikapp och hugger honom bakifrån i överarmen varpå han försvinner från idrottsplatsen.

15-åringens kamrater ingriper snabbt. Blodflödet stoppas med ett bälte som de drar åt ovanför sticksåret. Samtidigt ringer en av dem ambulans och polis.

Pådraget blir stort. Den skadade 15-åringen förs till sjukhuset Näl och flera polispatruller och en hundförare inleder förhör och söker efter 18-åringen. Han upptäcks ganska omgående på en cykelväg utanför Edsborg och grips.

När han förhörs uppger han att knivsticket inte var så farligt eftersom 15-åringen hade en tjock jacka på sig. Han förklarar också att han är rädd för dem som den yngre killen ”skickat” på honom. 15-åringen medger att de visserligen inte drar jämt, men att det skulle vara så som 18-åringen tror är inte sant.

Risk för bestående men

Trots tjock jacka och att kompisarna snabbt fick stopp på blodflödet förlorade 15-åringen en halv liter blod. Även en nerv i armen blev helt avskuren, vilket kan ge bestående men.

18-åringen, som är känd av polis och domstol sedan tidigare, åtalades 31 januari misstänkt för grov misshandel. Han åtalades även för bilstöld alternativt olovligt brukande då han ”lånade” bilen av sin ena förälder under Fallens dagar förra sommaren. Eftersom han inte har körkort är han även misstänkt för olovlig körning och dessutom omfattar åtalet två ringa narkotikabrott, samt brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

ANNONS

Rättegången kommer att pågå under två dagar nu i mars.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS