Bilar får ta andra vägar när idrottare ska fram

Trollhättan Action Week är i full gång, och mellan torsdag och söndag gäller det att hålla undan för rullskidåkare och löpare. Då stängs flera gator och vägar av.

ANNONS

Åkersbergsvägen är start- och målområde för alla tävlingarna, och kommer att vara avstängd mellan Malgöbron och Kyrkbron alla fyra dagarna, mellan olika klockslag. Under tre dagar är Landbergsliden stängd för trafik.

Edsvägen, Torggatan och Vänersborgsvägen berörs också av avstängningar.

– Störst påverkan är det på Åkersbergsvägen, som är helt stängd för fordonstrafik ganska många timmar de här dagarna. Då kan de som bor och verkar i fall- och slussområdet inte ta bilen eller arbetsfordonet. De har fått information av arrangörerna, säger Lena Ekman, trafikingenjör i Trollhättans stad.

De som bor på Västergärdet, Åkersberg eller runt Olidan får alltså gå eller cykla över Olidebron eller första slussporten för att ta sig från och till hemmet.

ANNONS

Lena Ekman menar att trafiken ändå brukar flyta bra under Alliansloppet och övriga Action Week.

– I år har också avstängningen av Vänersborgsvägen kortats ner, under Alliansloppet på lördag.

Så här kommer gatorna att stängas av, dag för dag:

Torsdag 26 augusti

Elitåkarna kör 15 kilometer rullskidor. Åkersbergsvägen och Landbergsliden stängs för fordonstrafik mellan klockan 12 och 19. Fordonsförbud även på Olidevägen, Kraftverksvägen, Kyrkbrovägen, och förstås Kyrkbron och Oscarsbron.

Fredag 27 augusti

Elitåkarna kör sprintlopp på rullskidor. Åkersbergsvägen och Landbergsliden är avstängd mellan 12 och 19, liksom Kyrkbrovägen och de två broarna.

Lördag 28 augusti

Under det stora Alliansloppet på rullskidor kommer Åkersbergsvägen att vara stängd för motortrafik klockan 07–21. På Oscarsbron, Landbergsliden och Kungälvsvägen – fram till Albertsvägen – är det förbjudet att framföra fordon mellan 07 och 14.

Mellan cirka 07.30 och 15.30 kommer Edsvägen (länsväg 2025/2028) mellan Kungälvsvägen och Båberg att enkelriktas. Fordonstrafik får då köra i norrgående riktning, mot Båberg.

För att åkarna ska kunna göra upp om segern utan störningar kommer trafiken på Vänersborgsvägen – mellan Klaffbron och Albertsvägen – att stoppas två gånger under tiden för målgång, cirka 13.15–14.15. Det rör sig om korta stopp, på fem–sex minuter. Då är det inte heller tillåtet att köra fordon på Torggatan, i västlig riktning.

Söndag 29 augusti

På söndag ska löpare ta sig runt i fall- och slussområdet, i Trollhättan City Trail och GKN Easy Trail. Då kommer Åkersbergsvägen att vara stängd för fordonstrafik, mellan klockan 10 och 17.30.

ANNONS

Här hittar du mer information om trafikavstängningarna.

ANNONS