Biljakt ledde till tumult och raketskjutningar mot polisen

Under natten mot tisdag uppstod nya oroligheter på Kronogården, efter att polisen stoppat en bil. En grupp människor samlades då vid platsen och ska ha skjutit raketer mot polisen.

ANNONS
|

För andra natten i följd uppstod tumult och raketskjutningar på Kronogården i Trollhättan. Oroligheterna inleddes vid 00.30-tiden då polisen stoppat en bil på Lantmannavägen efter en kortare biljakt.

LÄS MER:Ungdomar sköt raketer på Kronogården

– Bilen kör på fel sida vägen utan belysning och när polis ska stoppa den drar den in på en parkering. Då visar det sig att bilen är stulen, säger Adam Schwitzgold, jourhavande förundersökningsledare i östra Fyrbodal.

De tre personerna i bilen flydde från platsen och har inte kunnat gripas. Istället samlades en stor mängd ungdomar omkring poliserna och hotfull stämning uppstod. Då ska även raketer ha avfyrats mot polisen.

LÄS MER:Flera larm om raketer i Vänersborg

Efter att polisen fått förstärkning av ytterligare patruller lugnade situationen ner sig. Polisen omhändertog två personer för ordningsstörning och avlägsnade ytterligare en person från platsen. Inga personer ska ha kommit till skada vid händelsen.

ANNONS

Stulen moped och drograttfylleri

I samband med tumultet stoppade polisen även en man i 25-årsåldern på en moped, som visade sig vara stulen. Mannen omhändertogs av polisen misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel och drograttfylleri, och polisen beslagtog den stulna bilen och mopeden.

Under tisdagsmorgonen har polisen ännu ingen gripen. Peter Adlersson, presstalesperson polisregion Väst, ser att raketer och fyrverkerier är vanligt förekommande så här års, och att det kan bero på att nyår är runt hörnet.

LÄS MER:Larm om explosion i skola

Det här är ju andra natten i rad det här händer, kan ni se något samband?

– Det kan mycket väl vara samma grupperingar som skjuter där. De boende är väldigt trötta på det här, de kommer med tips och hjälper oss. Det här är ett stort problem då det finns risk att folk blir skadade och det kan orsaka bränder, säger han.

ANNONS