"De ryckte upp och slogs med vägmärken"

Ögonvittnen från onsdagsnattens upplopp på Kronogården ger bilden av ett stort slagsmål mellan två grupper. Båda pratar om järnstolpar använts under slagsmålet. Ett vittne vill berömma polisen för deras agerande. Båda tror att det inte var de sista oroligheterna på Kronogården. TTELA kan här publicera två läsarfilmer från händelsen.

ANNONS
|

Texten börjar efter videoklippet.

Azim Mohammadi bor i höghuset vid Kronogårds torg. Han såg allt som hände under onsdagsnattens och torsdagsmorgonens oroligheter från sin balkong.

– Vid halv två tiden på natten var det två olika grupper som hamnade i slagsmål med varandra. De misshandlade varandra nere på gatan. När polisen sen kom sprangde båda grupperna åt olika håll,berättar Azim.

Han gör sen en annan iakttagelse, senare på natten.

– Den ena gruppen hade beväpnat sig med järnstolpar för att jaga bort den andra, men de var inte kvar, fortsätter Azim.

Han har bott på Kronogården i ungefär ett år och säger att det ofta är oroligt.

ANNONS

– Det känns jobbigt och det är inte första gången det händer. Folk tänder eld på däck och skriker på gatan. Busskuren har också krossats några gånger, säger Azimbesviket.

Han tror heller inte att det är sista gången det är oroligt på Kronogården.

– Här finns det olika grupper som inte kommer överens, säger Azim Mohammadi.

En annan man som TTELA har varit i kontakt med och som vill vara anonym, såg upploppet från sin balkong.

– Det var två olika grupper som bråkade med varandra. De tände eld på däck och gick mot polisen. Föräldrar kom också ut för att få in sina barn,berättar mannen.

Han berättar att de senaste veckorna varit oroliga.

– Det är många ungdomar ute på nätterna och det gör att det inte går att sova. Det är katastrof här på Kronogården, berättar mannen som bor i närheten av onsdagnattens och torsdagsmorgonens oroligheter.

Att det rör sig om två olika grupper är också något som bekräftas av polisen. Mannenberättar också att personerna gick loss på varandra med tillhyggen.

– Ena gruppen ryckte till och med loss stolparna till vägskyltarna och slogs med, berättar han.

Han vill också passa på att ge en eloge till polisen.

ANNONS

– Polisen gjorde ett jättefint jobb. De lugnade ner det och de skadade ingen, det är så polisen måste fortsätta, säger han.

Han tror också att oroligheterna kommer att fortsätta.

– Det kommer att hända igen. Det blir aldrig lugnt på Kronogården, säger han besviket.

ANNONS