Elev misshandlade lärare – befarad hjärnskakning

En lärare på en högstadieskola i Trollhättan har blivit misshandlad av en elev. Läraren skulle gå emellan ett bråk mellan två elever och fick då själv ett slag i huvudet.

ANNONS
|

Händelsen inträffade vid 9-tiden på onsdagen på en högstadieskola i Trollhättan. En lärare skulle lösa upp ett bråk mellan två elever i 15-årsåldern, och gick då emellan parterna. Han ska då ha fått ett slag mot tinningen.

– Det framgår inte om slaget var riktat mot läraren eller den andre eleven. Det är oklart om läraren var måltavlan eller om han hamnade i skottlinjen, säger Elisabeth Melander, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

Skolan anmälde misshandeln till polisen några timmar senare, vid halv ett-tiden, via PKC (polisens kontaktcenter). Skolan har också polisanmält bråket mellan eleverna. Det ska inne ha varit några fler elever än de två inblandade.

ANNONS

– Anmälaren, rektorn, har inte varit på plats själv när bråket skedde utan har fått det till sig. Enligt anmälan har eleverna varit i luven på varandra och ingen har sett exakt hur bråket startade, säger Elisabeth Melander.

Läraren var efter misshandeln tvungen att besöka akuten för att kolla upp en befarad hjärnskakning, men det är oklart om det konstaterades av sjukvården.

Eleverna ska inte ha haft några synliga skador efter bråket.

Eleverna är nu misstänkta för misshandel och våld mot tjänsteman mot läraren.

– Nu kommer vi hålla ett antal förhör med alla parter. Händelsen kommer hamna under utredningsenheten för ungdomsbrott eftersom de misstänkta är såpass unga, säger Elisabeth Melander

ANNONS