EU dementerar: Inte aktuellt med A-traktorförbud

EU-kommisionen har inga planer på att förbjuda A-traktorer, det säger man till P4 Skaraborg. Det man däremot tittar på är eventuella förändringar gällande körkortsreglerna för fordonen.

ANNONS

I förra veckan skrev Teknikens värld att A-traktorer skulle kunna komma att förbjudas redan nästa år i Sverige. Det eftersom EU skulle vara kritiska till hur A-traktorer används i Sverige.

Nu tillbakavisar EU-kommissionen uppgifterna om att man tittar på ett förbud av A-traktorer.

– Vi pratar inte om ett förbud av fordonen, säger Adalbert Jahnz, som är talesperson på EU-kommissionen med ansvar för transportfrågor, till P4 Skaraborg.

Det som har skett är att man har blivit uppmärksammad på användandet av A-traktorer i Sverige.

– Vi har fått in klagomål. Och därför tittar vi på vilka körkortskrav som finns idag och det är i så fall där det kan bli en förändring, säger han.

ANNONS

Men samtidigt vill han understryka att man är tidigt i processen.

– Vi har inte kommit till någon slutsats, vi är fortfarande tidigt i processen. Skulle det leda till ett ärende kommer vi att föra en dialog med lokala myndigheter för att tillsammans komma fram till en lösning, säger Adalbert Jahnz.

LÄS MER: A-traktorer kan förbjudas av EU

LÄS MER:A-traktorförarna: ”För oss gör det inte så stor skillnad”

LÄS MER:Tuffare krav på A-traktorer väntar

LÄS MER:Två av tre A-traktorer olagliga – stor polisinsats avslutad

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS