Fredrik Fornänger får Trollhättans stads kulturpris 2022.
Fredrik Fornänger får Trollhättans stads kulturpris 2022. Bild: Andreas Olsson

Fornänger prisas för sitt arbete med storfilmer

En man som heter Ove, Melancholia och Björn Borg. Fredrik Fornänger får Trollhättans stads kulturpris 2022 för sitt framgångsrika arbete med internationella och svenska filmproduktioner.

ANNONS
|

Det blir Fredrik Fornänger som får Trollhättan stads Kulturpris 2022. Staden skriver i ett pressmeddelande att Fornänger är en etablerad kulturaktör i Trollhättan och starkt förknippad med filmbranschen, inte minst genom sitt arbete med Film i Väst.

Fredrik Fornänger startade sitt bolag Feber Casting år 2008 och har sedan dess rollbesatt skådespelare och statister till dramaproduktioner och reklam. Han har också assisterat filmernas regissörer på inspelningsplats. Fredrik har arbetat med storfilmer som Melancholia och The House that Jack Built av Lars von Trier. Andra filmer är bland annat Björn Borg, Andra Akten och En man som heter Ove. Det är Trollhättans stads kultur- och fritidsnämnd som delar ut priset.

ANNONS

– Att jobba med film har varit en stor och viktig del i hela mitt vuxna liv och något jag gärna vill fortsätta med. Att få kulturpriset 2022 känns magiskt. Jag är överraskad och glad, säger Fredrik Fornänger i ett pressmeddelande.

TTELA söker Fredrik Fornänger.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS