Från konkurs till att bli ”världens största elbilsbolag” – så vill Nevs bräda Volvo

I januari gick ett av världens största fastighetsbolag in som storägare i Nevs i Trollhättan och ökar nu ägandet. Målet: att skapa ”världens största fordonsgrupp” inom elbilar – med Trollhättan och den gamla Saabfabriken som nyckelverksamhet. Men hur ska en svensk verksamhet som skapats ur en konkurs och gått igenom en rekonstruktion kunna bli världsledande? Det här är berättelsen om en humla som inte borde kunna flyga, en sportbilsfanatiker och en kinesisk miljardär med ambitioner som saknar alla gränser.

Redan kund? Logga in här
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.