Cecilia Frisk är publisher och ansvarig utgivare på TTELA.
Cecilia Frisk är publisher och ansvarig utgivare på TTELA.

Friska tankar: Skulle Greta gilla er satsning?

Förhoppningsvis har du som läser detta både hört talas om och inspirerats av Greta Thunbergs energiska kamp, först i Sverige och nu internationellt, för en mer hållbar värld. En kamp för att vi alla ska fatta nya medvetna beslut, som vårdar och värnar vår värdefulla miljö istället för att förstöra den.

ANNONS
|

Vi på TTELA vill bidra genom att uppmärksamma goda insatser som bidrar till en mer miljömässigt hållbar värld – här. Reportaget invid om däcksåtervinningsföretaget Tyre Recycling i Mellerud är ett aktuellt exempel.

På näringslivsgalan Go Trollhättan den 5 december kommer TTELA med stor stolthet tillsammans med CSR Västsverige dela ut Årets Hållbarhetspris till den verksamhet eller företag som genomfört en satsning som lett till en miljömässigt ökad hållbarhet.

Med priset vill vi gemensamt uppmuntra lokala företag och verksamheter att arbeta hållbart, visa att många kan bidra på olika sätt och att alla kan göra något för att bidra till ett mer hållbart samhälle.

ANNONS

Hållbarhet är vår tids största fråga. Vi är den första generationen som kan utrota fattigdomen och den sista som kan bekämpa klimatförändringarna. Därför behöver vi tillsammans skapa en utveckling som är bra för människor, miljön, samhället och vår gemensamma ekonomi. Det betyder att en lösning eller en affärsidé är mer hållbar om den främjar naturen och stärker de mänskliga rättigheterna samtidigt som den är ekonomiskt lönsam.

Att TTELA delar ut just ett hållbarhetpris i Trollhättan handlar om vår tydliga inriktning att göra skillnad här. Och till våren är det återigen dags för integrationspriset i Vänersborg – också utifrån ett medvetet val att rikta ljuset mot en viktig fråga – här.

Alla är välkomna att nominera till Årets Hållbarhetspris – din egen verksamhet och arbetsgivare eller andra som du känner till i Trollhättan. De insatser som går vidare till en slutomgång kommer kontaktas för att ytterligare beskriva satsningen och dess effekter.

Vilket företag eller verksamhet vill du nominera till Årets Hållbarhetspris i Trollhättan?

Kriterier för bedömning av tävlingsbidragen:

• En god och inspirerande förebild.

• Kan genomföras av andra företag och verksamheter.

• Bidrar till miljömässigt hållbar utveckling.

• Genomförda handlingskraftiga, nytänkande och konkreta åtgärder – gärna med mätbara resultat.

ANNONS

• Vi lägger extra tyngd på insatser som gjorts i samverkan med annan aktör eller andra aktörer.

Nomineringen senast onsdag 6 november ska innehålla:

Vad har gjorts? Vad är nyttan med insatsen? Samt en kortfattad motivering.

Du hittar formuläret för nominering här!

Mediehuset TTELA:s tydliga fokus är riktig lokal bevakning, granskning och rapportering – där objektivitet, fakta och trovärdighet är viktiga hörnpelare. Vi väljer ämnen med vägledning utifrån att vi ska bidra till att göra skillnad här. För vi vet – riktig journalistik gör skillnad!

LÄS MER:Väljer vinnare till hållbarhetspris

ANNONS