Här är alla vinnare och stjärnor

I en källarlokal på Hjortmossen är det på måndagkvällar rena schlagerfesten. Då stämmer ett gäng från FUB Trollhättan upp i "We are all the winners". Vi får också se Carola och Miriam Bryant i flera versioner, när de siktar mot stjärnorna.

ANNONS
|

För så är det inspirationen kommer från det gamla succéartade tv-programmet "Sikta mot stjärnorna".

– Det är ren kärlek och glädje, roligare än julafton till och med, säger Mikke Johansson, som håller i trådarna för verksamheten dessa kvällar.

Första träffen hade man den 12 september. Deltagarna har själva fått välja vilket bidrag de ska sjunga. 14 "stjärnor" ställer upp och de går in för det med hull och hår.

– Roligast är att träffa kompisar och att sjunga. Jag ska vara Miriam Bryant och sjunga Allt jag behöver, det känns lite pirrigt i magen, säger Sandra Andersson, en av deltagarna från Trollhättan.

ANNONS

Hon greppar, till kompisarnas jubel, mikrofonen när det är hennes tur att äntra den tillfälliga scenen. Det blir spontandans och handklapp från publiken.

De flesta verkar ha lite till att ge, men det sparar man till den stora uppvisningen och finalen den 19 november på Sylteskolan. Då har de också fixat scenklädsel och får stå på en riktig scen i aulan, inför nära och kära och speciellt inbjudna.

– Man känner sig lite nervös inför det, säger Sara Brorsson från Lilla Edet, som älskar att sjunga, och ska framföra Carolas Främling.

I år kommer det varje måndag en minibusslast med tre-fyra deltagare från Lilla Edet, så ryktena om FUB Trollhättans enastående sång- och scenshow har spridit sig utanför kommungränsen.

– Det här är tionde året det arrangeras, det brukar bli knökfullt. Förra året blev det inget och då var det många som saknade det och var besvikna. Men vi tog tag i det och många har längtat nu till hösten, när vi äntligen kommit igång igen, säger Mikke.

Det märks att han och kollegan Felix uppskattas av FUB-gruppen på måndagarna. Mikke är med och stöttar vid scenen och "stjärnorna" gillar att skoja med honom.

Efter en fikapaus kör man igenom alla bidragen en gång till och avslutar tillsammans med "We are all the winners".

ANNONS

– För det är ju det alla är, alla är vinnare här, säger Mikke Johansson.

Fakta: Det här är FUB

FUB ären intresseorganisation som arbetar för att barn, ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning ska kunna leva ett gott liv. Föreningen bevakar utvecklingsstörda personers intressen i kommuner, landsting och riksdag samt hos myndigheter inom olika samhällsområden.

Andra aktiviteter som FUB Trollhättan är involverat i är Träffen-dansen i Kungälv och onsdagscafét med levande musik och lotteri.

ANNONS