Mats Jägstam tillträder 1 augusti 2023 som ny rektor för Högskolan Väst
Mats Jägstam tillträder 1 augusti 2023 som ny rektor för Högskolan Väst Bild: Pressbild

Högskolan Väst får ny rektor

Nu har regeringen fattat ett formellt beslut om vem som blir Högskolan Väst nya rektor. Det blir Mats Jägstam som börjar första augusti.

ANNONS
|

Efter att Martin Hellström avslutade sitt uppdrag i september 2022 för rektorsuppdrag på Mälardalens universitet har högskolan letts av Jan Theliander.

Nu är det klart att det blir Mats Jägstam som tar över uppdraget som rektor för högskolan i Trollhättan.

– Det känns ärofyllt och jag känner mig glad och stolt över att ha fått förtroendet. Jag har väldigt stor respekt för det arbetet Högskolan Väst gjort sedan tidigare. Högskolan och dess inriktning går helt i linje med allt jag tror på kring ett lärosätes uppdrag. Så det ska bli jätteroligt att tillsammans med mina nya kollegor driva verksamheten framåt, säger han i ett pressmeddelande.

ANNONS

Mats Jägstam har en lång bakgrund inom akademin och näringslivet. Han har tidigare jobbat som bland annat vicerektor för Högskolan i Skövde och tillförordnad rektor på Jönköping University.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS